Hvad gør jeg?

Skal I giftes, så kontakt en af præsterne for at aftale et tidspunkt for vielsen. Er I allerede gift på rådhuset, så kontakt præsterne og aftal et tidspunkt for den kirkelige velsignelse af jeres ægteskab.

I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til.

Et kirkebryllup er gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset.

Inden vielsen, kommer præsten på besøg til en hyggelig samtale med parret. Under samtalen drøfter man både det praktiske forløb i kirken, herunde hvilke salmer der skal synges. Man synger fire salmer i kirken, og det kan man med fordel have tænkt lidt over på forhånd.

Er der tale om en vielse er det vigtig at parret har skaffet en prøvelsesattesten hos kommunen, som skal udleveres til præsten før vi kan holde bryllup. Prøvelsesattesten sikre at ingen af parterne er gift i forvejen.

Stort eller lille?

En kirkelig vielse er for både store fester - og for det lille intime bryllup.