Begravelse og bisættelse | Rødding Sognekirke

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Begravelse og bisættelse

Hvad gør jeg, når et dødsfald indtræffer?


Start med at kontakte en bedemand. Der er en stor mængde praktiske opgaver, når nogen dør. Og det kan være endda meget svært at huske det hele. Det er bedemandens opgave, og det er en stor hjælp. Forud for begravelsen/bisættelsen kommer præsten på besøg hos de nærmeste pårørende. Ved samtalen drøfter vi, hvad vi skal synge under begravelsen/bisættelsen. Derudover fortæller de pårørende om den døde, så præsten kan holde en personlig tale i kirken. 


Klokkeringning for den døde


I denne del af landet er det skik, at klokkerne ringer, når et dødsfald er meddelt. Klokkerne ringer for dødsfald om formiddagen på hverdage kl. 11:00 i 30 minutter. Denne gamle og smukke skik sker i respekt for det menneske, der er død, og meddeler på den måde sognet, at et dødsfald er indtruffet.

 

Begravelsen eller bisættelsen


Selve begravelsen/bisættelsen foregår som en kort gudstjeneste. 
 
Er den afdøde medlem af Folkekirken betragtes det oftest som et udtryk for, at der ønskes en kirkelig begravelse. Er den afdøde ikke medlem af Folkekirken betragtes det som oftest som et udtryk for, at man ikke ønsker en kirkelig begravelse. Afdødes ønsker i forbindelse med begravelsen skal så vidt muligt respekteres. Dette gælder også ønske om jordfæstelse eller ligbrænding. 
 
Sognepræsten er begravelsesmyndighed og afgør begravelsesformen efter samtale med de pårørende.